Nieuw: Growmast, dé spuitmast voor een optimalere gewasbescherming

Door Carel Doornenbal

woensdag 15 juni

Spuitoplossingen


Tot wel 10% ziektedrukvermindering in uw gewassen? Het kan met de Growmast, de nieuwe spuitmast in het assortiment van Empas. Deze spuitmast zorgt voor een nog betere bladbedekking van het gewas, waardoor de gebruikte middelen effectiever hun werk kunnen doen. Daarnaast hebben we de mast zo ontworpen dat deze gemakkelijk te monteren is. Een mooie combinatie van eenvoud en vakmanschap dus!

Gezonder gewas door magnetisering

We streven bij Empas altijd naar de beste indringing in het gewas. Daarom hebben we de Growmast ontworpen. Deze spuitmast werkt op basis van magnetisering. Het blad wordt hierdoor beter geraakt, aan de boven- en onderkant, waardoor de bedekking beter wordt en de werking van de middelen verbetert. Het resultaat: minder ziektedruk en dus een grotere opbrengst.

Tot 10% ziektedrukvermindering

De Growmast zorgt voor een ziektedrukvermindering tot 10% ten opzichte van de traditionele Empas spuitmast. Dit blijkt uit een test die een onafhankelijk onderzoeksbureau uitvoerde op komkommers die waren aangetast door valse meeldauw. Uit een fluortest bleek onder andere dat de onderkant van het blad veel beter geraakt werd door toepassing van de Growmast. Naast komkommer verwachten we ook op andere groenten en sierteeltgewassen een beter resultaat. Dit willen we graag met u als teler gaan onderzoeken.

'Plug & play' spuitmast

Wat betreft het gebruik houden we het eenvoudig. De Growmast is ‘plug & play’, wat inhoudt dat hij uitwisselbaar is met de bestaande Empas zijspuitmasten en er een minimale ombouw nodig is. Daarnaast is hij leverbaar in verschillende lengtes en past hij onder andere op een spuitrobot. Kortom, het gebruiksgemak wat u van ons gewend bent. Met de Growmast behaalt u het beste resultaat bij een snelheid van maximaal 2 tot 3 kilometer per uur en een werkdruk van 7 bar.

Ervaringen met de Growmast

De Growmast is sinds kort via de eerste dealer verkrijgbaar, namelijk Mertens Groep. Wat zijn hun ervaringen? Hans Beerkens van Mertens vertelt: “Ik zeg altijd: er zijn steeds minder middelen beschikbaar en de eisen worden steeds zwaarder. Dit betekent dat als je gaat spuiten, dat je dit 200% goed moet doen. Daarbij wil je met een zo goed mogelijke spuittechniek een optimaal resultaat behalen. Uit proeven van een onafhankelijk onderzoeksbureau blijkt dat met de Growmast tot zo’n 98% van het blad bedekt wordt, afhankelijk van de manier van toepassen en van het gewas. Dit is een stuk meer dan met een traditionele spuitmast. Het resultaat is een betere bestrijding en minder vaak spuiten.” 

Hans heeft vertrouwen in het systeem van de Growmast: “In de akkerbouw wordt deze techniek al langer gebruikt, met goede resultaten. Op het gebied van spuittechnieken binnen de glastuinbouw zijn er maar weinig doorontwikkelingen om een beter resultaat te krijgen. Door zijn eigenschappen past de Growmast hierbij. Daarnaast is de Growmast een betaalbare en goed toepasbare oplossing.”

Geïnteresseerd in de Growmast?

Wilt u het komende jaar helpen met de laatste tests? Of wilt u meer informatie over de Growmast? Neem dan contact met ons op via verkoop@empas.nl of telefonisch via +31(0)318-525888.