Onkruid bestrijden op lastig bereikbare plekken: de MCB 3.0

Door Selina de Lang

woensdag 19 oktober

Onkruidbestrijding


Smal, stil en simpel in gebruik: onkruid bestrijden met de MCB 3.0

Bij onkruid bestrijden met heet water is het belangrijk om na te denken over hoe je op moeilijk bereikbare plaatsen komt. Wil je bijvoorbeeld onkruid beheren op een trottoir, fietspad of in een speeltuin, dan kun je daar niet met een grote machine doorheen. Empas heeft hiervoor de MCB-lijn ontwikkeld: slimme, effectieve machines die maximaal 1 meter breed zijn. Hierdoor geschikt voor alle verharde oppervlakten en omgevingen.De MCB 3.0 is met zijn modulaire ontwerp, kleine omvang en stille aandrijving dé machine om moeilijk bereikbare plekken mee onder handen te nemen.

Multifunctionele machine

De MCB 3.0 is in meerdere opzichten een uitblinker. Met zijn breedte van exact 1 meter kan de machine gemakkelijk door smalle steegjes heen en komt hij op de krapste plekken. Kiest u voor een elektrische aandrijving dan is de machine ook nog eens geruisloos, waardoor hij heel geschikt is voor gebruik bij bijvoorbeeld zorginstellingen of begraafplaatsen. Daarnaast is de MCB 3.0 multifunctioneel: hij kan ingezet worden voor koud en warm reinigen of voor onkruid bestrijden. De volledig autonome temperatuurregeling maakt comfortabel en efficient werken compleet.

Gebruiksvriendelijk onkruid bestrijden

De onderliggende wens voor de MCB 3.0 was een machine ontwikkelen waarmee iedereen kan omgaan en die zichzelf regelt. Daarom hebben we extra aandacht besteed aan gebruiksgemak. De machine is bijvoorbeeld uitgerust met ons constante temperatuursysteem: dit systeem zorgt ervoor dat het water altijd op de juiste temperatuur is en de gebruiker dit niet handmatig hoeft aan te passen.

Ook maakt de MCB 3.0 gebruik van een PLC-module dat de aansturing van de machine controleert en aangeeft welke schakeling er plaatsvindt en welke componenten actief zijn. Hier is ook eenvoudig af te lezen welke stand momenteel actief is en meldingen worden hier ook getoond. Eventuele storingen kunnen hier ook op uitgelezen worden. Op deze manier hebben we de MCB 3.0 zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, zodat iedereen met de machine kan werken.

Modulaire opbouw

Door de modulaire opbouw kan de MCB 3.0 naar wens aangepast worden. De machineruimte is vast en vervolgens kiest de klant zelf of er 1, 2 of 3 tanks op komen. Het frame kan simpelweg worden uitgetrokken, waarna er meer tanks kunnen worden toegevoegd. Hoe meer draagvermogen de aanhanger heeft, hoe meer tanks er mee kunnen. 

Ook wat betreft de aandrijving is er voldoende keus. Wanneer de MCB 3.0 wordt aangeschaft voor winkelcentra of zorginstellingen dan wordt vaak gekozen voor elektra, omdat dit stil en schoon is. Is het juist van belang dat de machine lang achter elkaar gebruikt kan worden, dan is fossielvrije brandstof een goede optie; hiermee bent u niet afhankelijk van een begrensde batterijcapaciteit.

Ook onkruid bestrijden met de MCB 3.0?

Bent u geïnteresseerd in de MCB 3.0 of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via verkoop@empas.nl of telefonisch via +31(0)318-525888.