Zoeken Vind een dealer
nl

Gladheid bestrijden met pekelwater

Empas staat voor eenvoud en vakmanschap. Dat ziet u onder andere terug in de pekelsproei-units. De pekelsproei-units worden in eigen beheer en op maat gemaakt, zo waarborgt Empas de ‘Nederlandse kwaliteit’. De units zijn in drie varianten verkrijgbaar: getrokken, gedragen en driepunt gedragen.

Machines bekijken Download brochure


Effectief en duurzaam

De pekelsproei-units zijn uitgerust met een polyethyleen of HDPE tank. Ook is de unit voorzien van een speciale membraanpomp die zeer geschikt is voor pekelwater. U heeft keuze uit twee verschillende frames. Een gegalvaniseerd frame dat eventueel is voorzien van twee poedercoat lagen. Of een RVS frame voor nog hogere duurzaamheid.

Maak uw werktuigdrager rendabel

Een pekelunit maakt uw werktuigdrager ook in de winter rendabel. U kunt ruim zeven maanden onkruid beheren met uw drager en de overige wintermaanden kunt u gladheid bestrijden door middel van een pekelsproei-unit.

Duurzame techniek

De machines van Empas zijn voorzien van innovatieve en milieuvriendelijke sproeitechnieken. Dankzij het gebruik van pekelwater voor het bestrijden van gladheid wordt er met een lagere zoutdosering gewerkt. Hierdoor is het kostenbesparend en minder milieubelastend. 

Uit meerdere testen van onder andere pekelleveranciers blijkt dat een pekelsproei unit effectiever, milieuvriendelijker en zuiniger is dan het strooien met droogzout:

  • Directe inwerking van de pekel op het wegdek, droog zout moet eerst ingereden worden
  • Preventieve werking: pekelwater wordt gesproeid voordat het wegdek glad is
  • Milieuvriendelijker: er wordt met minder zout gewerkt. De verspilling met bijvoorbeeld zout in de berm is daarom ook aanzienlijk lager.
  • Zuiniger: bij pekel is het zoutconcentraat veel lager en is er minder zout nodig
  • Rendement: dankzij de zuivere dosering is er een lager zoutconcentraat

Toepassing

Gemeentes, groenaannemers of andere bedrijven die de openbare ruimte onderhouden kunnen onze machines op diverse plekken inzetten om gladheid te bestrijden, bijvoorbeeld bij of op: sportvelden, wegen, fietspaden, voetpaden, bedrijfsterreinen, woonwijken, winkelcentra en vluchthavens.

Service

Na aankoop van een pekelsproei unit (via ons dealernetwerk) zorgt Empas dat u deze in topconditie krijgt aangeleverd. Een van de specialisten legt precies uit hoe de machine werkt en hoe u alle mogelijkheden optimaal benut. Daarna is service gegarandeerd door een betrouwbare dealer in uw eigen regio. Doordat de techniek eenvoudig is, is de machine ook eenvoudig opgebouwd. Zo is er geen complexe elektronica en software nodig.  Dit resulteert in een betrouwbare machine die eenvoudig te onderhouden is.

EMPAS

Interesse in een machine?

Vind een Empas dealer
EMPAS

Meteen Online bestellen?

Ga naar de webshop